Leonie Werink, Boekhouding Emmeloord

Boekhouding Emmeloord

Wanneer u een financieel sparringspartner zoekt.

Boekhouding is een term die elke particulier of ondernemer wel kent. Maar wat is een boekhouding nou precies en uit welke onderdelen bestaat een boekhouding? Waarom is het verstandig om een boekhouding bij te houden? Onze boekhouder in Emmeloord bouwt een boekhouding op met dagboeken. Op deze manier kunt u overzichtelijk maken wat u aan inkomsten en uitgaven heeft. Over het algemeen maakt onze boekhouder in Emmeloord gebruik van een vijftal dagboeken, te weten: inkoop, verkoop, kas, bank en memoriaal. Wilt u meer inzicht in het wel en wee van uw bedrijf dan is er meer nodig dan deze 5 boekstukken. Om goed inzicht te krijgen in de financiele toestand van uw bedrijf maakt onze boekhouder grootboekrekeningen aan. Hierbij maakt zij gebruik van een standaard rekeningschema. Doordat er journaalposten worden aangemaakt kunt u zien welke grootboekrekening er wordt geboekt.
Een boekhouding is feitelijk niets meer dan het bijhouden van financiele feiten. Administratiekantoor Werink Emmeloord zorgt er zo voor dat er inzicht is in de financien van uw bedrijf, waarmee u verantwoording kunt afleggen aan instanties. Elke ondernemer is verplicht een solide boekhouding te voeren. Zo dient u deze gegevens te kunnen overleggen met de belastingdienst. Heeft u een BV, dan bent u ook verplicht de jaarrekening via de KvK openbaar te maken.
Alhoewel het bijhouden van een goede boekhouding verplicht is, is het als ondernemer zijnde een must. Een boekhouder brengt inzicht in uw financiele administratie. Zo wordt duidelijk welke kosten u het afgelopen jaar heeft gemaakt en wat voor winst uw bedrijf heeft gemaakt.
Boekhouding opzetten
De boekhouder van administratiekantoor Werink in Emmeloord zal uw boekhouding verdelen in drie zaken. Zo maakt hij de dagboeken aan waarin de inkomsten en uitgaven komen te staan. Standaard wordt er gebruik gemaakt van vijf dagboeken, u kunt er echter zoveel aanmaken als u zelf wilt. De door onze boekhouder gebruikte dagboeken zijn:
  • Inkoop - alle inkoopfacturen worden hierin geregistreerd
  • Verkoop - alle verkoopfacturen worden hierin geregistreerd
  • Bank - Alle bankafschriften worden hierin geregistreerd
  • Kas - Alle contante inkopen en verkopen worden hierin geregistreerd
  • Memoriaal - Boekingen die niet kunnen worden verwerkt in de andere 4 dagboeken worden hierin geregistreerd. Dit is echter zeldzaam.
Verder maakt de boekhouder in Emmeloord het grootboek aan. Dit is in principe een verzameling van grootboekrekeningen. Door gebruik te maken van grootboekrekeningen krijgt u als ondernemer beter inzicht in de financiele stromen binnen uw bedrijf. Elk grootboekrekening krijgt een eigen uniek nummer. Het eerste cijfer van de grootboekrekening geeft aan om welk type rekening het gaat.
Boekhouding opzetten met onze boekhouder in Emmeloord
Wilt u een professionele boekhouding opzetten, neem dan contact op met onze boekhouder. Wij kunnen uw boekhouding opzetten en ervoor zorg dragen dat deze foutloos is en altijd up-to-date is. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of bel ons administratiekantoor in Emmeloord.
Leonie Werink, Boekhouding EmmeloordAuteur: Leonie Werink