Leonie Werink, jaarrekening opstellen Emmeloord

Jaarrekening Emmeloord

Voor het opmaken en deponeren van uw jaarrekening.

Zoals elke ondernemer weet is het aan het einde van het ondernemersjaar tijd om de balans op te maken en de jaarrekening op te stellen. De jaarrekening is een ijkpunt voor uw bedrijf en geeft een blik in de toekomst. Wanneer u uw jaarrekening door ons administratiekantoor in Emmeloord laat opstellen dan ziet u direct wat er aan uw bedrijf zoal kan worden verbeterd. Laat u al langer uw jaarrekening door onze boekhouder in Emmeloord opstellen, dan heeft u ook direct vergelijkende cijfers voorhanden.
Jaarrekening opstellen niet verplicht
Voor een eenmanszaak in Emmeloord is het opstellen van een jaarrekening niet verplicht. Het is voor u als zelfstandige echter wel een bijzonder belangrijk naslagwerk. Daarnaast biedt een jaarrekening ook voordelen. Zo kunt u uw jaarrekening gebruiken om een auto te kunnen leasen, een hypotheek aan te vragen bij de bank of een zakelijke lening te kunnen aanvragen. Ook wanneer het triest is gesteld met uw bedrijf is het raadzaam alsnog een jaarrekening te laten opstellen. Wanneer u bijvoorbeeld een uitkering nodig heeft van uw AOV verzekering. Zij zullen u vragen om de cijfers van de afgelopen drie jaren. Veel administratiekantoren nemen het opstellen van de jaarrekening niet mee in de door hun aangeboden tarieven.
Professionele jaarrekening opmaken in Emmeloord
Onze boekhouder stelt een jaarrekening op een professionele en vooral leesbare manier op. Uw boekhouding wordt gebruikt als leidraad voor de jaarrekening. Onze boekhouder in Emmeloord voert vervolgens nog enkele controles uit waarbij zij kijkt naar volledigheid van uw boekhouding en de consistentie in uw boekhouding. Hierna worden er nog enkele belangrijke posten toegevoegd zoals prive gebruik, overlopende posten of afschrijvingen. De jaarrekening zelf bestaat uit een balansrekening, winstrekening, verliesrekening en een toelichting.
Overzicht in uw bedrijf met een balans
Een balans is simpelweg een momentopname in uw boekhouding. Het geeft een overzicht weer van de financiele toestand waarin uw bedrijf zich bevindt. Het overzicht bestaat uit de schulderen van uw bedrijf en de bezittingen van uw bedrijf aan het einde van het boekjaar, wat meestal valt op 31 december. Bezittingen worden ook wel activa genoemd, deze staan allemaal aan de linkerzijde van de balans. De schulden van uw bedrijf wordt passiva genoemd en kunt u aan de rechterkant van de balans terugvinden. Aan de rechterzijde van de balans vind u tevens het eigen vermogen wat ook wel kapitaal genoemd wordt.
Winst- en verliesrekening
De winst- en verliesrekening die door onze boekhouder in Emmeloord wordt opgesteld wordt in de volksmond ook wel exploitatierekening of resultatenrekening genoemd. Dankzij dit overzicht ziet u in 1 oogopslag welke inkomsten en welke uitgaven u in een bepaalde periode heeft gehad. Dit overzicht wordt afgesloten met de over die bepaalde periode behaalde winst dan wel verlies.
Leonie Werink, jaarrekening opstellen EmmeloordAuteur: Leonie Werink