Leonie Werink, omzetbelasting en aangifte Emmeloord

Omzetbelasting Emmeloord

Wanneer uw boekhouding naadloos moet zijn.

Voor ons administratiekantoor is het opstellen van de jaarrekening voor ZZP-ers en ondernemers en het indienen van belastingaangiften de belangrijkste diensten in Emmeloord. Onze klanten hebben over het algemeen een eenmanszaak, een BV (Besloten Vennootschap) of een VOF (Vennootschap Onder Firma). In de door ons opgestelde jaarrekening staat uiteenlopende financiele informatie zoals winst of verlies en de schulden maar ook de bezittingen van uw bedrijf. Op basis van deze informatie heeft u de mogelijkheid om samen met onze boekhouder desgewenst maatregelen te nemen om uw onderneming bij te sturen. Als ondernemer in Emmeloord dient u diverse soorten belastingaangifte te doen. De door u aangeboden producten en diensten, in combinatie met de door u gekozen ondernemingsvorm, bepalen welk soort belastingaangifte u dient te doen.
Aangifte omzetbelasting (BTW) in Emmeloord
Het type dienst of product wat u verkoopt bepaalt of u aangifte omzetbelasting dient te doen. Wanneer u door de fiscus vrijgesteld bent van het doen van omzetbelasting, dan hoeft u geen belastingaangifte te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg veel vrijstellingen. De hoofdmoot van de ondernemers moet echter wel aangifte omzetbelasting doen in Emmeloord. Het bedrag wat u dient te betalen is afhankelijk van het aantal keren dat u aangifte doet, dit kan per maand, kwartaal of per jaar. Uiteraard kunt u aangifte omzetbelasting uitbesteden aan administratiekantoor Werink in Emmeloord. Wij houden uiteraard ook in ogenschouw op welke kortingsregelingen u aanspraak kunt maken.
Aangifte inkomstenbelasting in Emmeloord
Als ondernemer in en rondom Emmeloord bent u verplicht elk jaar aangifte inkomstenbelasting te doen. Dit geldt voor elke eenmanszaak, VOF, zzp-er of DGA (directeur grootaandeelhouder van een BV). Een zzp-er, eenmanszaak of VOF dient daarnaast de winst aan te geven en de DGA dient het loon en het dividend op te geven dat hij of zij van de BV heeft ontvangen.
Wanneer u een eenmanszaak of VOF heeft of wanneer u werkzaam bent als zzp-er, dan heeft u veelal recht op diverse fiscale voordelen (aftrekposten). Zo kunt u vaak aanspraak maken op de startersaftrek, zelfstandigenaftrek, de fiscale oudedagsreserve of MKB winstvrijstelling. Het door u te betalen bedrag aan inkomstenbelasting kan daardoor flink lager worden. Naast uw zakelijke omstandigheden heeft ook uw persoonlijke situatie invloed op de aangifte inkomstenbelasting. Zo hebben kinderen, de hypotheekrente, eventuele giften, vermogen en een fiscaal partnerschap invloed op uw belastingaangifte. De aangifte inkomstenbelasting kan daardoor erg complex worden. Uiteraard kunt u dit uitbesteden aan de boekhouders van ons administratiekantoor.
Aangifte loonheffing
Wanneer u personeel in dienst heeft, dan dient u een salarisadministratie bij te houden en aangifte loonheffing te doen. Dit geldt voor onder andere de VOF als een eenmanszaak of BV. Een zzp-er is hiervan vrijgesteld. Wanneer u de functie van DGA bekleed dan dient u er rekening me te houden dat u loon uit de BV opneemt. De aangifte loonheffing dient u eens per maand te versturen. Deze belastingaangifte en uw salarisadministratie kunt u ook ook uitbesteden aan ons administratiekantoor in Emmeloord. Wel zo simpel!
Aangifte belastingen in Emmeloord
Met ruim 15 jaar ervaring kunt u uiteraard uw administratie en boekhouding aan ons administratiekantoor in Emmeloord uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat u uw administratie kundig wordt opgezet en dat elk te behalen voordeel eruit wordt gehaald.
Leonie Werink, omzetbelasting en aangifte EmmeloordAuteur: Leonie Werink