Geen risico met uw inkomstenbelasting

Geniet u als ondernemer inkomsten uit Nederlandse bron, dus ook wanneer u zelf woonachtig bent in het buiten, dan dient ook u aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting te doen. Een vak apart, waar wij u graag mee helpen!

BEREKENEN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Met inkomstenbelasting bedoelt men over het algemeen een belasting die de overheid over uw inkomen rekent. Ook wanneer u in het buitenland woonachtig bent maar wel een inkomen geniet uit Nederlandse bronnen dient u deze inkomstenbelasting af te dragen. Zowel bedrijven als particulieren laten veel voordeeltjes liggen, terwijl ook zij de hulp kunnen inschakelen van ons administratiekantoor in Emmeloord.

Als ondernemer betaalt u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting over de winst uit onderneming. Voordat de belastingdienst u erkent als ondernemer voor de inkomstenbelasting dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient u bedrijf in het openbaar zichtbaar te zijn, dient u te beschikken over voldoende klanten, moet er sprake zijn van ondernemersrisico's zoals wanbetalingen, dient u te hebben geïnvesteerd in uw onderneming en haalt u winst uit de onderneming.

BELASTING OVER WINST EN VERLIES

Wanneer u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dan rekent de belastingdienst u aan als ondernemer. U dient dan belasting te betalen over de winsten en verliezen over uw bedrijf. De hoogte van de inkomstenbelasting verschilt per rechtsvorm.

Voor ondernemers in Emmeloord is er veel belastingvoordeel te behalen. Door gebruik te maken van deze voorzieningen loop u geen belastingvoordelen mis. Administratiekantoor Werink in Emmeloord helpt u daar graag bij. Als ondernemer kunt u bij ons terecht voor onder andere advies inzake de zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek, MKB winstvrijstelling, de fiscale oudedagsreserve en mogelijke startersaftrek.
Marijke Administratiekantoor Werink in Emmeloord

Aangifte doen of korting bedingen? Bel Marijke.

Om ervoor te zorgen dat u als ondernemer de juiste keuze's maakt, ga ik graag met u in gesprek.

ONDERNEMER VOOR DE BTW

Ook wanneer u niet wordt aangemerkt als ondernemer voor de inkomstenbelasting bestaat de kans dat u toch als ondernemer voor de BTW wordt aangemerkt. Dit staat los van het feit welke rechtsvorm uw bedrijf, vereniging of stichting heeft. Wanneer u aan onderstaande criteria voldoet en u zelfstandig een beroep uitoefent dan bent u al een ondernemer voor de BTW. 

U werkt niet alleen voor familie, uw werkzaamheden gaan dus verder buiten uw besloten kring. U bent met enige regelmaat bezig met het uitoefenen van uw werkzaamheden binnen uw bedrijf.  Als ondernemer bent u echter niet altijd verplicht BTW te betalen. Dat is het geval wanneer het bedrag aan te betalen BTW gering is.
Accountant inschakelen in Emmeloord

ZORGELOOS ONDERNEMEN

Werkt u liever zelf de administratieve rompslomp weg, of laat u het over aan Werink? Neem contact op voor aangifte inkomstenbelasting, inventariseren van de administratie, opzetten van uw boekhouding, inboeken van gegevens, facturering, crediteuren- en debiteurenbeheer, financiële onderbouwing van uw ondernemersplan, salarisadministratie en het aanmaken van de jaar- en periodieke verslagen.


Met een jarenlange ervaring op financieel en belastingtechnisch gebied zijn wij uitstekend in staat uw aangifte inkomstenbelasting te verwerken.
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Emmeloord
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Kraggenburg
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Urk

Welkom bij Werink

Administratiekantoor Werink kunt u vinden in het hart van Emmeloord. Een klein team waardoor u wel persoonlijk wordt geholpen, maar groot genoeg om impact te kunnen maken.
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram