De loonadministratie, voor ons dagelijkse kost

Een solide loonadminstratie is verplicht als ondernemer. Heeft u behoefte aan een administrateur die d'r arm hier niet voor omdraait? Van jaarrekeningen, BTW-aangiften tot aan de loonadministratie. Onze administrateur begrijpt wat u beweegt!

VAN LOONSTROOK TOT COMPLETE SALARISADMINISTRATIE

Als werkgever bent u verplicht om bij het inhuren van personeel een loonadministratie bij te houden. Het bijhouden van een loonadministratie houdt in dat u alle gegevens over uw medewerkers en de loonbetalingen registreert. Van groot belang is het feit of de formulieren zoals de loonstrook, jaarrekening en de loonstaat geregistreerd worden. Onze boekhouder in Emmeloord is gespecialiseerd in loonadministratie en kan u van advies voorzien voor alle zaken op het gebied van het bijhouden en registreren van formulieren.

Als werkgever bent u verplicht om premies en loonbelasting af te dragen. Deze verplicht geldt wanneer er sprake is van 1 of meer werknemers, een inhoudingsplichtige en loon. Ontbreekt 1 van deze begrippen, dan kan er feitelijk geen loonheffing plaatsvinden en dienen er geen sociale premies te worden afgedragen. Er bestaat in Nederland dan ook geen verplichting tot het voeren van een loonadministratie.

lOON EN ARBEIDSRECHT

Deze vraag klinkt nogal vreemd. Het is echter zo dat de wetgever heeft bedacht dat de begrippen loon en werknemer een andere lading hebben voor het arbeidsrecht dan voor loonheffingen. Loon is in dit geval de minst eenduidige van de twee. Zo is het begrip loon voor loonheffingen vele malen ruimer gedefineerd dan het begrip loon wanneer het gaat om arbeidsrecht.

Conform het arbeidsrecht is het begrip loon simpelweg beperkt tot hetgeen iemand ontvangt als tegenprestatie voor werkzaamheden die hij of zij heeft verricht. Voor de loonheffing komen er echter andere componenten om de hoek kijken zoals overwerk en onregelmatigheidstoeslag welke weer als loon kunnen worden aangemerkt.

Medewerkers die volgens het arbeidsrecht behoren tot uw werknemers, behoren dat voor de loonheffingen weer niet te zijn. Personen die daarentegen geen werknemer zijn conform het arbeidsrecht, kunnen het wel weer zijn conform de loonheffingen. Voor de loonheffingen is er bij een werknemer altijd een natuurlijk persoon die in dienstverband werkzaam is bij uw bedrijf.
Marijke Administratiekantoor Werink in Emmeloord

Een ervaren rot inschakelen? Bel Marijke.

Om ervoor te zorgen dat u als ondernemer de juiste keuze's maakt, ga ik graag met u in gesprek.

ONDERNEMEN EN VERPLICHTINGEN

Wanneer u zonder problemen wilt ondernemen, dan is het verstandig een goede boekhouder in te schakelen. Hierbij alvast wat advies van onze boekhouder in Emmeloord: Heeft u als werkgever personeel dan heeft u als inhoudingsplichtige veel verplichtingen.

Het bijhouden van een loonadministratie, loonstaten opstellen en archiveren, aangifte loonheffing, jaaropgaven voor uw medewerkers, salarisspecificaties, kopie identiteitsbewijs bij indiensttreding en het bewaren (7 jaar lang), alles draagt bij aan een solide loonadministratie. De vraag is of u dit zelf wel wilt doen.
Accountant inschakelen in Emmeloord

EEN ZORGELOZE LOONADMINISTRATIE

U heeft bovenstaande gelezen en zoals altijd komt er veel rompslomp om te hoek kijken bij het opzetten en bijhouden van een loonadministratie. Naast de vele regelgevingen dient u ook rekening te houden dat u de loonadministratie conform de regels bijhoudt. 

Doet u dit niet dan kan dat leiden tot diverse problemen met de fiscus. Wij willen u daarom adviseren contact op te nemen met onze boekhouder in Emmeloord. Met tientallen jaren ervaring en kennis van actuele regelgeving zijn wij de ideale sparringspartner voor ondernemers in Emmeloord en omstreken.
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Emmeloord
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Kraggenburg
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Urk

Welkom bij Werink

Administratiekantoor Werink kunt u vinden in het hart van Emmeloord. Een klein team waardoor u wel persoonlijk wordt geholpen, maar groot genoeg om impact te kunnen maken.
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram