Bijsturen met de omzetbelasting in uw handen

De hoofdmoot van de ondernemers moet jaarlijks aangifte doen voor de omzetbelasting. Wat u dient te betalen hangt af van wat u verkoopt. Maakt u wel gebruik van alle kortingsregelingen, of laat ook u hier geld liggen, ontdek het samen!

UW AANGIFTE OMZETBELASTING NAADLOOS SAMENGESTELD

Voor ons administratiekantoor is het opstellen van de jaarrekening voor ZZP-ers en ondernemers en het indienen van belastingaangiften de belangrijkste diensten in Emmeloord. Onze klanten hebben over het algemeen een eenmanszaak, een BV (Besloten Vennootschap) of een VOF (Vennootschap Onder Firma). 

In de door ons opgestelde jaarrekening staat uiteenlopende financiële informatie zoals winst of verlies en de schulden maar ook de bezittingen van uw bedrijf. Op basis van deze informatie heeft u de mogelijkheid om samen met onze boekhouder desgewenst maatregelen te nemen om uw onderneming bij te sturen.  Als ondernemer in Emmeloord dient u diverse soorten belastingaangifte te doen. De door u aangeboden producten en diensten, in combinatie met de door u gekozen ondernemingsvorm, bepalen welk soort belastingaangifte u dient te doen.

lOON EN ARBEIDSRECHT

Het type dienst of product wat u verkoopt bepaalt of u aangifte omzetbelasting dient te doen. Wanneer u door de fiscus vrijgesteld bent van het doen van omzetbelasting, dan hoeft u geen belastingaangifte te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg veel vrijstellingen. De hoofdmoot van de ondernemers moet echter wel aangifte omzetbelasting doen in Emmeloord. 

Het bedrag wat u dient te betalen is afhankelijk van het aantal keren dat u aangifte doet, dit kan per maand, kwartaal of per jaar. Uiteraard kunt u aangifte omzetbelasting uitbesteden aan administratiekantoor Werink in Emmeloord. Wij houden uiteraard ook in ogenschouw op welke kortingsregelingen u aanspraak kunt maken.
Leonie Werink eigenaar administratiekantoor werink

Aangifte doen of korting bedingen? Bel Leonie.

Om ervoor te zorgen dat u als ondernemer de juiste keuze's maakt, ga ik graag met u in gesprek.

AANGIFTE OMZETBELASTING

Als ondernemer in en rondom Emmeloord bent u verplicht elk jaar aangifte inkomstenbelasting te doen. Dit geldt voor elke eenmanszaak, VOF, zzp-er of DGA (directeur grootaandeelhouder van een BV). Een zzp-er, eenmanszaak of VOF dient daarnaast de winst aan te geven en de DGA dient het loon en het dividend op te geven dat hij of zij van de BV heeft ontvangen.

wanneer u een eenmanszaak of VOF heeft of wanneer u werkzaam bent als zzp-er, dan heeft u veelal recht op diverse fiscale voordelen (aftrekposten). Zo kunt u vaak aanspraak maken op de startersaftrek, zelfstandigenaftrek, de fiscale oudedagsreserve of MKB winstvrijstelling. 

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Het door u te betalen bedrag aan inkomstenbelasting kan daardoor flink lager worden. Naast uw zakelijke omstandigheden heeft ook uw persoonlijke situatie invloed op de aangifte inkomstenbelasting. Zo hebben kinderen, de hypotheekrente, eventuele giften, vermogen en een fiscaal partnerschap invloed op uw belastingaangifte. De aangifte inkomstenbelasting kan daardoor erg complex worden. Uiteraard kunt u dit uitbesteden aan de boekhouders van ons administratiekantoor.

AANGIFTE LOONHEFFING

Wanneer u personeel in dienst heeft, dan dient u een salarisadministratie bij te houden en aangifte loonheffing te doen. Dit geldt voor onder andere de VOF als een eenmanszaak of BV. Een zzp-er is hiervan vrijgesteld. Wanneer u de functie van DGA bekleed dan dient u er rekening me te houden dat u loon uit de BV opneemt. De aangifte loonheffing dient u eens per maand te versturen. Deze belastingaangifte en uw salarisadministratie kunt u ook ook uitbesteden aan ons administratiekantoor in Emmeloord. Wel zo simpel!

Met ruim 15 jaar ervaring kunt u uiteraard uw administratie en boekhouding aan ons administratiekantoor in Emmeloord uitbesteden.
Werkzaam als financieel interim manager in de Noordoostpolder
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Emmeloord
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Kraggenburg
 • Advanced extended doubtful he he blessing together. Introduced far law guy considered frequently entreaties difficulty. Eat him four are rich nor calm.

  VOORNAAM ACHTERNAAM

  Urk

Welkom bij Werink

Administratiekantoor Werink kunt u vinden in het hart van Emmeloord. Een klein team waardoor u wel persoonlijk wordt geholpen, maar groot genoeg om impact te kunnen maken.
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram